Истражување на јавното мислење на тема: Локални избори 2021

0 0
Време на читање:56 секунди

Центарот за политички истражувања и комуникации (ЦРПК) спроведе анкета, во пресрет на локалните избори на 17 октомври.

Станува збор за анкета спроведена „лице в лице“ со 1231 испитаници во директен контакт според случаен метод.

 

 

 

Истражувањето беше спроведено во одредени општини на Република Северна Македонија, секогаш земајќи го предвид етничкиот состав, бројот на гласачи, полот, возраста,стручната подготовка, степен на образование и географската распределба. Истражувањето е спроведено во периодот од 19 септември до 27 септември 2021 година.

Резултатите од спроведената анкета, заедно со обработката на податоците, ќе бидат презентирани во наредните денови на Онлајн платформата на Центарот за политички истражувања и комуникации (CRPC) www.crpc.eu; www.crpc.mk, како и во електронските медиуми во земјава.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА РЕЗУЛТАТИ

 

 

 

  • Општо земено дали би рекле дека работите во вашата општина  сe одвиваат во правилна или во погрешна насока?

 

  • Општо земено, колку сте задоволни од досегашното работење на локалната власт на вашата општина?

 

  • Дали познавате некого од советниците на вашата општина?

 

  • Дали знаете кој е вашиот градоначалник?

  • П Р О Д О Л Ж У В А М Е…

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %